Verdachte sticht in opdracht tegen betaling brand in garage bij woning

De verdachte R.K., verdacht van brandstichting in een garage bij een woning, is zaterdagochtend 2 juli door de politie van Recherche Paramaribo opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandag 4 juli.

Een benadeelde had op zondag 19 juni aangifte gedaan van  brandstichting op zijn woonadres te Paramaribo Noord.

De verdachte heeft met gasoline brand gesticht in de garage van de woning. Oplettende buren die het vuur zagen, kwamen gelijk in actie en konden erger voorkomen.

Bij het zien van die buren maakte de verdachte zich uit de voeten. Na uitgewerkte informatie werd hij in beeld gebracht en kon dus afgelopen zaterdag in de kraag worden gevat.  

Bij de voorgeleiding heeft deze verdachte een volmondige bekentenis afgelegd, waaruit bleek dat hij door een onbekende man was benaderd voor de brandstichting. Hiervoor zou hij als vergoeding een groot geldbedrag in SRD ontvangen. Als voorschot kreeg hij een bedrag van SRD 1.000 en zou het resterend deel na voltooiing van de brandstichting krijgen.

Een tweede verdachte, H.T,. die ook was aangehouden, is na te zijn voorgeleid en verhoord heengezonden, aangezien zijn aandeel in de zaak niet kon worden bewezen.

R.K. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!