Meer dan SRD 1 miljard aan TD’s deze week geveild

Bij de wekelijkse Termijn Deposito (TD) veiling van woensdag 29 juni heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) een bedrag van SRD 1 miljard op de veiling geplaatst. Van deze geldhoeveelheid hebben de deelnemende algemene banken in totaal SRD 5,5 miljoen minder aangeboden.

De belangstelling onder de algemene banken bij de veiling deze week was groot te noemen. Voor de 1-weekse TD’s hebben de banken voor het totaal veiling bedrag van SRD 741,5 geboden. Dit bedrag is volledig toegewezen tegen een gewogen gemiddelde rente van 30,2 %. 

Ook bij de 1-maandse TD’s is het totaal veilingbedrag van SRD 127 miljoen toegewezen aan de banken. De rente hier is 58,7% geworden. Bij de 3-maandse TD’s hebben de banken in totaal een bedrag van SRD 126 miljoen geboden, SRD 5,5 miljoen lager dan het veilingbedrag van SRD 131,5 miljoen. De rente bij de 3-maanse TD is uitgekomen 67%.

Op de laatste dag van de maand, donderdag 30 juni, heeft de CBvS een 1-daagse TD veiling gehouden waarop een bedrag van SRD 900 miljoen op de veiling werd gezet. De algemene banken hebben in totaal SRD 277,5 miljoen geboden. Dit bedrag is volledig toegewezen tegen een rente van 55,2%. 

error: Kopiëren mag niet!