Goede aanloop bij Energy Oil and Gas Summit Suriname

Staatsolie CEO Jagesar: “Conferentie volledig uitverkocht “

De aanloop bij de Suriname’s Energy, Oil and Gas Summit and Exhibition (SEOGS) – 28, 29 en 30 juni – is goed geweest op tweede dag van de Summit. De officiële opening vond maandag plaats waarbij president Chandrikapersad Santokhi en de Guyanese president Irfaan Ali samen met regionale ministers en zakenlieden aanwezig waren in Hotel Torarica.

Zowel Surinaamse, regionale, als wereldwijde spelers waaronder Apache en DP World waren goed vertegenwoordigd. Staatsolie en GOW2 nemen ook een goede plek in. 

Suriname is open for business 

Staatsolie is gastheer van het evenement, met de volledige steun van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Ongeveer 2.000 lokale, regionale en internationale belanghebbenden op het gebied van energie zullen naar verwachting het evenement bijwonen.

De algemeen directeur van Staatsolie, Annand Jagesar, vertelde eerder dat door de groeiende olie- en gas ontdekkingen voor de kust van Suriname in de afgelopen jaren Suriname opkomt als het centrum van olie- en gasactiviteiten en dat zal belanghebbenden van over de hele wereld aantrekken. “Suriname staat open voor zaken en gezien de recente significante offshore vondsten, zien we enorme kansen voor onze internationale en nationale partners, en voor de ontwikkeling van onze natuurlijke rijkdommen in het belang van iedereen.”

Staatsolie, voegde hij eraan toe, gelooft in het belang van het aantrekken van buitenlandse investeringen en het bevorderen van lokaal ondernemerschap en capaciteitsopbouw. Dat is de rol die de Energy Summit speelt.  Hij wees er ook op dat de conferentie volledig is uitverkocht, wat de groeiende belangstelling voor de Surinaamse offshore olie- en gassector onderstreept.

error: Kopiëren mag niet!