Geactiveerde nooduitgang stoot staartkegel toestel los van toestel SLM-vlucht PY422 vanuit Miami/Georgetown

Na de landing, geparkeerd aan de gate en bijna gereed voor het uitstappen van de passagiers, is per abuis de achterste nooduitgang van een vliegtuig van de Amerikaanse chartermaatschappij World Atlantic Airlines geactiveerd. Hierdoor raakte de “tailcone” (staartkegel ) van dit vliegtuig los, dat zo dient te geschieden bij de activering, zo laat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, woensdagochtend via een communiqué weten. 

Het onderzoek naar dit incident wordt primair uitgevoerd door World Atlantic Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij is onlangs door de SLM  ingehuurd voor het uitvoeren van vluchten op de regionale route. De SLM voert haar eigen onderzoek uit naar het voorval.

Intussen wacht de SLM de officiële rapportage af, terwijl technici reeds in stelling worden gebracht voor het installeren van de “tailcone”.

Hierna worden de gestrande passagiers vervoerd naar Paramaribo, zo laat de SLM weten.

Passagiers voor de vluchten naar Georgetown en Miami van heden, 29 juni, worden na 12 uur ‘s middags geïnformeerd over hun nieuw vluchtschema.

Aan passagiers wordt gevraagd verdere berichtgeving aangaande nieuwe vertrek- en aankomsttijden af te wachten

De SLM biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

error: Kopiëren mag niet!