Minister Kuldipsingh benadrukt belang van ondernemersklimaat tijdens Doing Business Seminar

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (kortweg EZ), Rishma Kuldipsingh, heeft dinsdag 28 juni in Hotel Ramada tijdens het Doing Business Seminar – dat zij opende – de nadruk gelegd op het belang van het bevorderen van het ondernemersklimaat en het stimuleren van het concurrentievermogen middels innovatie in de verschillende sectoren.

Het seminar was georganiseerd door de Trinidad & Tobago Manufacturers Association (TTMA) ondersteund door het Suriname Business Development Center (SBC) met als doel om mogelijkheden te bekijken voor samenwerkingen ter bevordering van de wederzijdse handel. 

De bewindsvrouwe stelt het op prijs, dat er naar mogelijkheden wordt gekeken voor wederzijdse voordelen op het gebied van handel. Het is volgens haar lovenswaardig, dat de verenigingen en de ondernemingen interesse hebben getoond om zaken te doen met Suriname. 

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven, dat momenteel de aandacht wordt gevestigd op een verbeterd vestigingsklimaat dat leidt tot een sterke concurrentiepositie; innovatieve producten en processen, innovatie op basis van de bescherming van intellectuele eigendom.

De overheid werkt continue aan het verbeteren van het gemak van zakendoen met Suriname en de Surinaamse ondernemingen en aan het faciliteren van bedrijven, ondernemers en investeerders. De minister heeft ook aangegeven zich altijd sterk te maken voor het versterken en bevorderen van wederzijdse handelsregelingen en het herbevestigen van de implementatie van een interne markt en economie voor alle CARICOM-lidlanden.

De bewindsvrouwe kijkt uit naar partnerschappen en productieve Business to Business bijeenkomsten. 

error: Kopiëren mag niet!