Senioren burgers moeten zich in de felle zon in Nickerie herregistreren voor AOV

De senioren burgers in het district Nickerie zijn dinsdag naar het multifunctionele gebouw aan de G.G. Maynardstraat te Nieuw Nickerie, die bekend staat als parochiezaal, gegaan om zich te herregistreren voor het ontvangen van hun AOV.

Het ging om een grote groep senioren burgers. Beelden die via social media verspreid werden logen er niet om: de mensen stonden in de felle zon met hun krukjes en loopstokken. Al  leunend op elkaar, zodat ze de nodige steun van elkaar konden krijgen. De mening van verschillende mensen hierover was, dat ze het niet konden geloven, dat er zo wordt omgegaan met de senioren burgers van het land.

Een ander burger, die in gesprek ging met Dagblad Suriname, zei dat het een feit is dat er bij overheidsplaatsen zo’n aparte rij bestaat voor de senioren burgers, maar in het geval waar het gaat om alleen de senioren burgers zou het toch anders moeten kunnen.

Geen orde, en een massa mensen

De mensen werden in grote groepen binnen gelaten om zich te registreren. Duwend kwamen ze toch aan de beurt om zodoende hun naam op te geven. Het multifunctioneel gebouw was druk bezocht en niemand die rekening hield met de afstand tussen de senioren burgers. Het ging dan nog om mensen die niet in staat zijn of bijna niet in staat zijn om zichzelf goed de nodige ondersteuning te geven. Anderen kwamen met begeleiding en zorgden voor nog een grotere groep, omdat ook zij in de ruimte waren met alle ander senioren burgers.

“Gebruik technologie”

De meeste mensen zijn van mening, dat dit voorkomen kon worden door het gebruik van technologie. De oudjes konden zich dan herregistreren via een document dat door werd gestuurd. Ze zijn van mening, dat dit de oudjes echt niet hoefde te overkomen. Er werd zwaar uitgehaald naar het AOV-kantoor en de medewerkers. De Nickerianen zijn ontevreden over de gang van zaken rond de herregistratie van de senioren burgers in het district. 

GW

error: Kopiëren mag niet!