Aptijt en The Love Messengers maken zich op voor Europa tour

De top Surinaamse kasekobands Aptijt en The Love Messengers van Damaru gaan dit jaar samen op tournee door Europa. Er staan gedurende de toer, die in juli zal plaatsvinden, niet alleen optredens in Nederland, maar ook in Frankrijk en België op het programma. Het hoogtepunt is het optreden van de groepen op het grootste Caribische muziekfestival van Europa, de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten, België. Aptijt treedt op 12 augustus en Damaru en zijn band staan op 13 augustus op het festival.

“Als we het samen doen dan zijn we sterker. We gaan Suriname op muziekgebied weer op een hoog niveau  uitdragen”, vertelt voorzanger en bandleider Michael Deira van Aptijt. “Dit is de tweede keer dat wij samen op tour gaan en ik vind het geweldig, ook omdat ik met beide voorzangers van Aptijt hits heb gescoord. Het gaat om ‘Kon Koni’ en ‘Holi Yu Gang’”, vult Damaru aan.

“Met de groepen reizen ook gastartiesten mee, waaronder ex-leden van Aptijt en tijdens de toer worden ook clipshoots en studio-opnames gedaan. We gaan ook ons jubileumfeest vieren tijdens de tour. Aptijt bestond 25 jaar in 2020 en kon dat vanwege de Covid-19-pandemie niet vieren. Damaru en The Love Messengers was 15 jaar in 2021.”

We spelen moderne kaseko

“Aptijt en The Love Messengers spelen moderne kaseko met urban, pop, afrobeat R&b, aleke en kawina invloeden. Men noemt het Kaboela”, benadrukt Deira. Deze stijl is volgens hem niet meer weg te denken in de scene. Alle groepen spelen het. “Het is ons eigen ding. Niet overgekomen van het buitenland.” Deira vervolgt: “Het succes hebben we te danken aan de fans, want het is geen makkie om zolang aan top te zijn.”

De Europatour van Aptijt en The Love Messengers is mogelijk gemaakt door Reflexion, Doksa Productions, Antilliaanse Feesten, Kwaku Summer Festival en Het Poppodium.

error: Kopiëren mag niet!