Sherwin Valies gaat dit jaar weer van start met schooltassenproject

Sherwin Valies gaat dit jaar weer van start met het schooltassenproject. In 2020 heeft hij samen met zijn stichting ‘Surinamers Helpen Surinamers’ en zijn Facebook-volgers 200 schooltassen met 12 items kunnen doneren aan kinderen in heel Suriname. Valies zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het in die periode (2020) al een beetje slecht ging in Suriname. Vorig jaar hebben zij dit project niet kunnen uitvoeren. Maar, dit jaar gaan zij weer helpen waar ze dat kunnen. 

Aan Valies werd gevraagd wat zijn verwachtingen zijn voor dit project. Hij geeft daarbij aan, dat hij altijd hoge verwachtingen heeft wanneer hij van start gaat met een project. “Ik ben een positief mens, the sky is the limit. Ik doe het niet voor mij, maar voor de 500 kinderen die een toekomst moeten hebben.”

Dit project is bedoeld voor kinderen van de lagere school, tot de zesde klas. Voor dit project zijn nodig 500 tassen, linialen, etuis, slijpers, vegers, potloden, rode pennen, blauwe pennen en zwarte pennen. Verder 500 pakken kleurtjes of stiften, 2000 schriften geruit en gelijnd en 500 tekenschriften. Valies wenst geen geld te ontvangen, maar vraagt ondersteuning in de vorm van spullen. Op dit moment zijn er nog geen schoolspullen binnen voor dit project. “Maar, ik geloof in de kracht van mijn reputatie en mijn imago”, zegt Valies. Het verpakken en samenstellen van de pakketten zal gedaan worden door helpers en vrijwilligers.

In 2020 is het gelukt om een target van 200 te behalen. Dit jaar wil Valies zichzelf uitdagen om een hogere target te halen. “Als we 500 halen is het mooi, als we 50 halen is het ook mooi. Belangrijk is dat we een bijdrage leveren”, aldus Valies. 

Degenen die dit project willen ondersteunen kunnen contact maken met Valies via WhatsApp 8859500 of via Facebook. 

SK

error: Kopiëren mag niet!