Parlementariër Jordan in de VS voor diverse bijeenkomsten

Genevierve Jordan (ABOP), parlementariër voor Marowijne, is momenteel in de Verenigde Staten voor verschillende stakeholders vergaderingen. Jordan was onder andere in Washington D.C. en Pittsburgh.

In de Amerikaanse hoofdstad bezocht zij het Capitool en het State Departement. Zij schreef hierover op social media: “Meeting gehad U.S Department of State, Office for Global Woman’s Issues. Het was een heel informatieve meeting, heb twee vragen kunnen stellen waarop ik breedvoerig antwoord heb gekregen. Evenwichtige politieke participatie en machtsdeling tussen vrouwen en mannen bij de besluitvorming is het internationaal overeengekomen doel dat is vastgelegd in de Verklaring en het Actieplatform van Peking.”

Gender evenwicht

Jordan stelt verder: “De meeste landen in de wereld hebben geen genderevenwicht bereikt, en weinigen hebben ambitieuze doelen gesteld of bereikt voor gendergelijkheid.” 

Zij heeft ook de Congressional Caucus for Woman’s Issues bezocht. Een tweeledige Congressional Member Organization die bestaat uit vrouwelijke leden van het Huis van Afgevaardigden die samenwerken om vrouwenkwesties te bevorderen door het bewustzijn te vergroten van en actie te ondernemen tegen federale wetgeving en beleid die met name vrouwen betreffen. Het tweeledige werk van de Women’s Caucus bij het bevorderen van kwesties die van belang zijn voor vrouwen, het ontwikkelen van de volgende generatie vrouwelijke leiders en het bevorderen van een effectievere en representatievere democratie”, aldus de politica.

Vrouw in de politiek

Jordan schrijft ook: “Voordat we Washington DC verlieten naar Pittsburgh, Pennsylvania, een geweldige presentatie bijgewoond van Vital Voice, een non-profitorganisatie. Zeer informatief. Vital Voices is een non-profitorganisatie die is gebaseerd op het simpele idee dat landen en gemeenschappen niet verder kunnen zonder de stemmen van vrouwen in leidinggevende posities. Ze investeren in vrouwelijke leiders die de grootste uitdagingen ter wereld aangaan, van gender, gebaseerd geweld tot de klimaatcrisis, economische ongelijkheid en meer.”

error: Kopiëren mag niet!