Man (23) na diefstal auto en paar aanrijdingen doodgeschoten door automobilist

De 23-jarige geestelijk gestoorde Xavier Godekken heeft donderdag op de Kwattaweg een schotverwonding opgelopen toen hij een automobilist wilde beroven en overleed kort daarna, zo meldt de politie vrijdag 17 juni.

Agenten van het politiebureau Kwatta gingen na de melding van het schietincident met dodelijk afloop naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen werd Xavier ter hoogte van Rubimmarkt met een schotverwonding liggend op zijn buik aangetroffen. Het slachtoffer vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde de dood van Xavier vast.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek is gebleken dat Xavier eerder op die dag een auto had weggenomen in de Vleesgroentestraat. Op zijn vluchtweg veroorzaakte hij ter hoogte van middenpad Kwatta een aanrijding met een Noahbusje. De bestuurder van het Noahbusje zette de achtervolging in en toen Xavier dat doorhad, voerde hij zijn snelheid op. Hierdoor reed hij ter hoogte van Rubimmarkt een andere personenauto aan, die vervolgens tegen een geparkeerde auto aankwam.

De veroorzaker van de aanrijdingen stapte uit en stopte een personenauto die uit tegengestelde richting kwam aangereden. Bij die gelegenheid maakte hij het portier open en trok de bestuurder uit het voertuig. De bestuurder, die een militair bleek te zijn, haalde zijn dienst vuistvuurwapen tevoorschijn. Toen Xavier dat zag, probeerde hij de man te ontwapenen, waardoor er een worsteling ontstond tussen de twee mannen. Daarbij loste de man een schot en werd Xavier geraakt en overleed kort daarna.

Het ontzielde lichaam van Xavier is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen alsook het eerder ontvreemd voertuig. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek voor wat betreft de autodiefstal en de aanrijdingen.

Het gedeelte van het schietincident met dodelijk afloop is overgedragen aan de Militaire Politie, aangezien de schutter een militair is.

error: Kopiëren mag niet!