CDS Interim Managementteam spreekt directeuren staatsmedia: info-verstrekking moet effectiever

Marlon Hoogdorp, die leiding geeft aan het Interim Managementteam (IMT) bij de Communicatie Dienst Suriname (CDS), heeft dinsdag samen met directeuren van staatsmedia van gedachten gewisseld over de samenwerking met de CDS, zo laat de CDS donderdag 16 juni in een uitgebreid persbericht weten.

Het gaat in eerste instantie om kennismakingsgesprekken waarbij zaken in breder perspectief zijn besproken met de directeuren van Stichting Radio Boskopu Suriname, Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en de Algemene Televisie Verzorging (ATV). Iedereen is het met elkaar eens dat de samenwerking en daarmee de informatieverschaffing naar het groter publiek effectiever moet geschieden.

Hoogdorp: “Om overal en alle lagen van de gemeenschap te bereiken moet je met alle relevante mensen en instanties werken. De staatsmedia spelen daarin een belangrijke rol.” De coördinator spreekt van een wederzijdse wisselwerking waarin iedereen een rol speelt en de feedback van de gemeenschap ook telt.

STVS-directeur Raoul Abisoina vindt. dat het aspect van communicatie niet onderschat moet worden. Er zal volgens hem op een meer frequente wijze basisinformatie naar de gemeenschap gebracht moeten worden. “STVS kan zeker haar ervaring inzetten in de samenwerking. We zijn ready en staan open en we kunnen van elkaar leren.” 

“We hebben elkaars visie op tafel gelegd en ze vertonen flink wat raakvlakken”, zegt SRS-directeur Earnie Eenig (zie foto top). Hij merkt op dat er in de gemeenschap veel meer behoefte is aan informatie vanuit de overheid. De balans op dit stuk is ondergesneeuwd geraakt door informatie op social media. 

Vanuit Radio Boskopu zijn voorstellen en aanbevelingen gedaan om meer gebruik te maken van content van CDS. Directeur Ivan Summerville zegt, dat staatsmedia de taak hebben om de gemeenschap te voorzien van de nodige informatie. 

ATV-directrice Aruna Duttenhofer-Sardjoe zegt dat haar medium en CDS op dezelfde lijn zitten wanneer het gaat om het overbrengen van de overheidsinformatie. “De samenwerking is op dit moment heel goed. We hebben een minimale samenwerking en willen die uitdiepen en een beetje meer gebruikmaken van elkaars resources.”

error: Kopiëren mag niet!