De wereld zit vol kansen, benut je mogelijkheden

Kapitein Shyam Manniesingh van de afdeling Civiel Militaire relaties van het Nationaal Leger heeft dinsdagochtend een motivatiesessie gehouden te VOJ Meerzorg. Het thema van de motivatiesessie was: “De wereld zit vol kansen, benut je mogelijkheden”. “We moeten elk jaar overgaan en Suriname uit de financiële blubber halen. Een gezamenlijk gevoel van trots, daar wordt een land beter van”, stelt Manniesingh. 

Het gebruik van liederlijke taal beschouwt de kapitein als een gebrek aan beschaving. Ook wijst hij erop dat verbaal en fysiek geweld op scholen onaanvaardbaar is. “Het eert een mens wanneer hij ruzie vermijdt. Maar, een dwaas doet met elke ruzie mee.” Manniesingh geeft aan, dat onderwijs geen verspilling van tijd en geld is, omdat het uiteindelijk zal leiden tot transformatie in denken en handelen. Daarom mag men volgens hem nooit gedemotiveerd raken om te studeren. 

“Elkaar opjutten in Suriname, daar hebben we niets aan. Er wordt uitzonderlijk veel geroddeld en dat is funest voor een goede collegiale samenwerking. We moeten onze mond doeltreffend gebruiken door anderen aan te sporen tot grote prestaties in de maatschappij. Samenwerking bijvoorbeeld samen studeren, is de sleutel tot succes. Je gaat dan niet alleen voor eigen succes, maar helpt de gehele samenleving door collega’s een helpende hand te bieden bij het studeren.”

“We helpen het land niet op te bouwen door ordinaire dansbewegingen te maken op TikTok. Admiraal Mc Raven zei: Wil je de wereld veranderen? Maak dan elke dag je bed op. Als je niet eens de moeite neemt om een simpele taak te volbrengen, hoe ga je dan complexe taken uitvoeren? Meer dan 10 miljoen mensen hebben het bekeken, die maakt zichzelf niet belachelijk op TikTok”, aldus Manniesingh. 

SK

error: Kopiëren mag niet!