Chauffeurs houden taxi’s thuis vanwege wateroverlast

“De bedoeling is om in deze periode geld te verdienen, maar ik ga mijzelf niet in schulden jagen”, zegt Ken, die taxichauffeur is, in gesprek met Dagblad Suriname. Door de hevige regenval besloten taxichauffeurs om thuis te blijven. Er zijn enkelen die rijden, maar zij vragen de klant van te voren in welke omgeving hij of zij moet zijn. Als de klant in een omgeving moet zijn waar er wateroverlast is, dan rijdt de taxichauffeur niet of de taxichauffeur probeert de klant dicht bij de aangegeven locatie af te zetten. Over het algemeen willen velen niet rijden als het regent.

Ken die al jaren rijdt, geeft aan dat hij al problemen heeft met zijn auto. “Om een onderdeel te vervangen moet je al veel geld neertellen. Een accu is al bij de SRD 2.000 en dan heb je nog de benzinekosten. Je geeft dus veel te veel uit. Ook moet je zorgen dat het interieur er goed uitziet en al heb je veel werk en veel uitgaven, om dan een kans te nemen en door het water te rijden is geen verstandige keus. Je moet je centjes verdienen, maar niet op zo’n manier. Mi lob moni, maar mi lob mi srefi Moro. Als er wat met mijn vervoer gebeurt, dan zit ik zonder geld en zonder geld zit je met stress en dan werkt dat op je zenuwen en ik heb er nu even geen zin in”, benadrukt Ken. 

“Als het regent rij ik wel, maar zodra het zwaarder begint te regenen stop ik met rijden”, zegt Urban die eigenaar is van een taxibedrijf.

“Ik ben eigenaar, maar rij ook ritjes als een ieder volgeboekt is of een rit heeft. Ik zoek die sotoe ook op zo een manier. Maar, ik probeer mezelf ook niet in schulden te jagen. Zodra het hier in het land regent, kan je al verwachten dat bepaalde plaatsen onder water zullen lopen. Hiervan hadden wij in het verleden ook last, maar niet zo erg vergeleken met nu. Er moet wat gedaan worden, want op zo’n manier stopt het werk in verschillende sectoren. Maar voor nu werken wij dan met de stand van het water.”

TM

error: Kopiëren mag niet!