Veiligheidsgevoel in Nickerie nog groot

In Nickerie is het altijd ietwat rustiger. De laatste jaren was er een lichte stijging in criminaliteit te merken. Burgers daar vertellen aan de redactie van Dagblad Suriname, dat het nu ondanks de financiële situatie de betere kant opgaat voor wat betreft de veiligheid.

In vergelijking met het hoofdstad Paramaribo veel veiliger

Nickerie is na Paramaribo een bekend district. Jaren is het ook een van de veiligste districten in het land geweest. Dit geeft de regiocommandant van Nickerie van het Korps Politie Suriname aan in gesprekken die hij heeft gevoerd met verschillende media. Dit betekent niet dat er zich geen gevallen van criminaliteit voordoen in het district. Het gebeurt alleen niet zo regelmatig.

Nickerianen voelen zich veilig 

De Nickerianen voelen zich altijd nog even veilig in hun eigen district. De mensen die ernaar toe gaan worden ook groots “welkom” geheten. “Ik kan me huis gewoon open laten, terwijl de buurvrouw kleren wast en dan ren ik snel naar de Chinees op de hoek”, zegt Pamela. “Als ik terug ben, heb ik niets minder in mijn huis. Dit gevoel van sociale controle is waarmee we zijn opgevoed. Nickerie staat bekend als het district waar mensen elkaar kunnen helpen, en tuurlijk heb ik gevallen meegemaakt waar er dingetjes van me zijn weggenomen, maar dan heb ik ze op enkele na ook gewoon terug gevonden hoor.” Mensen vanuit Paramaribo vertoefden in het weekend in het district. Met verschillende burgers werd via social media platforms een gesprek aangegaan om de burgers te laten zien hoe het allemaal er aan toe gaat in het district Nickerie. 

In Nickerie voel je je gewoon veilig

De mensen gaven duidelijk te kennen dat ze heel erg blij zijn met hun woonplaats. “Ik ben geboren en getogen Nickeriaan en ik ben erg trots daarop”, zegt Herman tegen Dagblad Suriname. “Ik heb me nog nooit eerder zo veilig gevoeld. “De Nickerianen zeggen dat ze in hun district broederlijk leven en dat ze door elke dag hard te werken wel ervoor kunnen zorgen, dat ze door het leven kunnen gaan. 

In een filmpje is te zien iemand in een live interview opname door een Nickeriaanse dame voor de grap werd vergeleken met een nul. De dame zei het volgende “Nickerie is top, en de stad is nul”, De interviewer reageerde met “Ik ben ook van de stad”, waarop die dame reageerde “dan ben je ook een nul”. Deze video doet de ronde. De video is te bekijken op de verschillende sociale mediakanalen.

GW

error: Kopiëren mag niet!