Slechte aanloop van kopers op de markt

De verkoop op de markt gaat niet naar de wens van standhouders. Enkele standhouders geven in gesprek met Dagblad Suriname te kennen, dat zij een ander alternatief moeten bedenken om hun goederen te kunnen verkopen. “Het lijkt alsof het met de dag erger wordt. Enkele standhouders komen niet optimaal of komen helemaal niet”, zegt een standhouder.

“Ik zit twee dagen met mijn goederen of soms langer. De bladgroenten kan ik niet op de volgende dag verkopen. Als standhouder krijg je dan een slechte reputatie bij de klant. Wat ik niet voor mezelf wil, ga ik niet een ander aandoen. Ik heb via social media mensen kunnen benaderen om mijn oude producten op te kopen voor hun dieren, maar dan voor een appel en een ei. Ik verdien liever iets dan niets. De aanloop geeft al aan, dat ik een alternatief moet zoeken om aan mijn centjes te komen. Het leven als standhouder werkt niet meer”, benadrukt de standhouder.

Een andere standhouder geeft aan, dat hij niet dagelijks mee doet met de verkoop. “Ik moet dagelijks een afstand afleggen om naar de markt te komen. Nu benzine keer op keer in prijs verhoogd wordt, kan ik het me niet permitteren om dagelijks over straat te zijn. Ondanks mijn actie verdien ik toch niet veel. Sommige dagen heb ik klanten en andere dagen slechts twee of geen.”

“Als ik nu twee dagen weg ga blijven, verlies ik juist. Je kan niet peilen van wanneer het druk gaat zijn en ik betaal dan keihard mijn standgeld, dus ik moet een andere optie zoeken. Langs de straat ga ik niet verkopen, dus ik denk er over om voor mijn huis te beginnen met de verkoop. Ik weet nog niet hoe ik dat in elkaar zet. Ik kan niet zo zitten, dus aan een oplossing moet ik denken. Als de verkoop de komende dagen gaat, dan is het een pluspunt, maar voor iemand die hosselt ga je ook een alternatief moeten creëren om uit te komen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!