Uitbetaling Algemene Kinderbijslag verloopt niet hoe burgers hadden verwacht

Burgers zijn ontevreden over de wijze waarop de betaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) verloopt. De betaling heeft geen grote moeilijkheden, maar er zijn toch pijnpunten waarmee burgers opgescheept zitten.

Wel kwitantie geen uitbetaling

Op social media wordt behoorlijk gepost, dat de hele procedure van de uitbetaling er rumoerig aan toe gaat. Mensen plaatsten kwitanties waarmee ze duidelijk aangeven dat ze wel in aanmerking komen voor de AKB, maar hoorden bij aankomst dat stukken toch niet in orde waren en dat ze dus niet in aanmerking komen. Het zijn enkele gevallen waarbij mensen zich wel hebben geregistreerd en toch niet in aanmerking kunnen komen voor hun Kinderbijslag.

Deel van beloofde gelden nog niet uitbetaald

Een andere groep mensen uit zijn ongenoegen over het feit, dat ze gelden hebben ontvangen van een bedrag dat niet is verhoogd, terwijl ze ervan uitgingen dat de bedragen verhoogd zouden zijn. Ze hebben dus kwitanties gehad waarmee ze op een ander moment moeten gaan om hun geld in ontvangst te nemen. Bij de gemeenschap, maar in het bijzonder bij deze leden van de gemeenschap, heerst er een kwestie van het verkrijgen van vage informatie. De mensen weten niet duidelijk hoeveel ze moeten krijgen en accepteren daardoor gewoon het geld dat ze aangeboden wordt. 

De benodigdheden bij afhalen

Mensen twijfelen over het feit dat ze niet weten waarmee ze wel of niet naar de verschillende bureaus moeten gaan om hun Kinderbijslag af te halen. Het onderstaand bericht werd door een burger als te zijn een probleem gestuurd naar Dagblad Suriname. 

“Heb zojuist vernomen, dat als er Kinderbijslag uitbetaald moet worden men verwacht dat het kind of het aantal kinderen meegaat en het liefst dat men voor 1 uur ter plaatse is voor de uitbetaling. Ik vind persoonlijk dat het forceren is voor de ouder om het kind te brengen, dat niet al te urgent is want niet iedereen heeft een eigen vervoer, dus gaat zo een ouder de bus of taxi moeten betalen voor het aantal kinderen dat zij heeft en dan nog is dat op retourbasis. Tel maar hoeveel kosten dat zijn. Het kind wordt dan ook van school gehaald om dus zo vóór 1 uur ter plekke te zijn dat weer neerkomt op minder schooluren, want het kind is tot 1 uur op school, de kostbare uren gaan weer ten koste van het kind. En dit is gewoon lastig en ongemakkelijk want alle gegevens staan in het familieboekje hoeveel kinderen er zijn. Dus dit wil ik even kwijt.”

GW

error: Kopiëren mag niet!