Minister Somohardjo speciale gast bij Hafla Shukran in Saramacca

Na ongeveer 3 jaar werd op 12 juni weer een Hafla Shukran, een feestelijke bijeenkomst in verband met het uitlezen van de Heilige Koran, gehouden in het district Saramacca. Deze werd georganiseerd door de Nurusshobri Foundation of Suriname, in verband met de Khotmul Quran. Onder de aanwezigen waren de ambassadeur van Indonesië, Julang Pujianto, en de aanstaande ambassadeur van Suriname in Indonesië, Erick Rahmat Moertabat. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa), was de speciale gast.

Ongeveer 6 jaar geleden werd in de maand Ramadan een start gemaakt met het programma ‘One Djuz A Day’, dat als motivatie dient om in deze maand de Koran te reciteren. De afsluiting vond afgelopen zondag plaats, waarbij 35 deelnemers hun bewijs van dank in ontvangst namen. Dit jaar is de Koran 25 keer uitgelezen door deze groep.

Minister Somohardjo gaf aan, dat de Koran voor de moslim de handleiding van het leven hier op aarde is. Het bevat de leefregels voor een gezond en succesvol leven. Elk mens wil een winst hebben die nooit vergaat, ook niet na de dood.

Verder benadrukte hij dat het zijn verantwoordelijkheid is als BiZa-minister om de vrije beleving van godsdienst en levensovertuiging te garanderen. Het geloof herinnert ons aan de morele waarden en normen. 

“Als gemeenschap kunnen wij niet toestaan dat de waarden en normen steeds verder vergaan. Wij zijn het verplicht tegenover onze kinderen en kleinkinderen om de normen en waarden hoog te houden. Maar bovenal zijn wij het verplicht tegenover onze ‘Schepper’,” onderstreepte de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!