OM eist 35 jaar cel tegen vier verdachten roofmoord op Randjiet Kisoensingh

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagochtend 14 juni 35 jaar gevangenisstraf geëist tegen F.K., Z.E. en S.T. en G.T. voor de roofmoord op Randjiet Kisoensingh op 25 november 2020.

Die dag in november 2020 was de 59-jarige Kisoensingh met een vriend (54) vanuit Nickerie naar Paramaribo gereisd om de Srefidensi-viering op het Onafhankelijkheidsplein bij te kunnen worden.

In Paramaribo aangekomen parkeerden ze hun auto in de omgeving van pompstation On the Run, in de Wilhelminastraat, om vervolgens naar het Onafhankelijkheidsplein te lopen. Daarna liepen ze terug naar de auto en ging Kisoensingh achter het stuur in de wagen zitten, zijn metgezel stond op dat moment nog even buiten. Z.E. en G.T. vielen toen beide mannen aan. Daarbij bracht E. de heer Kisoensingh een dodelijke messteek toe. G.T. beroofde vervolgens de vriend van Kisoensingh van SRD 500 en zijn mobiele telefoon.

Tijdens een eerdere zitting had Z.E. verklaard, dat S.T. met het plan was gekomen om Kisoensingh en zijn vriend te beroven. G.T. bekende ook dat S.T. het plan voor de beroving had beraamd.

Advocaat Raoul Lobo voerde tijdens de zitting pleidooi voor een van de verdachten. De overige advocaten kregen op hun verzoek uitstel voor pleidooi. De zaak wordt op 12 juli voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!