Suripop XXI gepland voor 3 december 2022

De finale van het componisten-festival Suripop is gepland. Dagblad Suriname heeft het volgende vernomen vanuit De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur 

Op donderdag 15 augustus 2019 vond de jurering plaats van de 82 inzendingen voor deelname aan de finale van het tweejaarlijks terugkerend componisten-festival Suripop. Editie nummer XXI stond gepland voor 1 augustus 2020. Helaas kon vanwege de Covid-pandemie het evenement niet worden georganiseerd. Het event werd tot nader orde verschoven. 

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur heeft toen het besluit genomen te wachten tot de omstandigheden rond de Covid-situatie enigszins zouden zijn genormaliseerd. In maart 2022 heeft de stichting de schriftelijke toestemming ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid dat Suripop XXI in 2022 gehouden mag worden. Het bestuur heeft daarna de draad weer opgepakt en besloten werd Suripop XXI te houden op zaterdag 3 december 2022

Exact een maand voor de Gala Show zal op 3 november de presentatie zijn van de 12 finale composities. 


Naam Componist
Titel Finale Composities
Nicole MackintoshEte Wan Lesi
Donovan MahadewMi Nanga Yu
Ferdinand Schet Lobi Pasi No Abi Fara
Hilkia LobmanTanpresi
Jennifer NaardenUma Prani Yu Rutu
Gino AmmersinghLobi Na Wan Wortu
Claude Winnie DingeMi Wani Gwe
Emanuel SanvisiLibisma Tu
Rudi Fernand & Eunice FernandDja Mi De
Roberto BanelMi No Sa Kori Yu
Delceggio ScheinemanPrasoro
Ricky Cheng-A June & Clint Fazal AlikhanKenki Yu Yeye Tide

error: Kopiëren mag niet!