Resultaten booroperaties APA Corporation Blok 53: geen olie

APA Corporation (APA) heeft maandag 13 juni de resultaten gepresenteerd van recente booroperaties in Blok 53. In de exploratieput Rasper zijn waterhoudende reservoirs aangetroffen, zo bericht Staatsolie.

De booroperaties van APA in Blok 53 zijn onderdeel van exploratieboringen die door verschillende internationale oliebedrijven in het diepzeegebied van Suriname worden uitgevoerd. Met de exploratieput Rasper heeft APA de perspectiviteit van het noordelijk deel van Blok 53 willen testen. Er zijn waterhoudende reservoirs aangetroffen in de aangeboorde sedimentlagen. De evaluatie van de putgegevens en -monsters is nog gaande.

APA treft nu voorbereidingen om de volgende exploratieput Baja, in het zuidelijke deel van Blok 53, te boren. Baja ligt ongeveer elf kilometer ten noordoosten van de onlangs aangekondigde vondst in Krabdagu in Blok 58. Rasper en Baja zijn niet gekoppeld aan de bestaande ontdekte reserves in Blok 58 en hebben daarom geen invloed op de ontwikkeling van dit blok.

APA Suriname heeft een werkbelang van 45 procent in Blok 53. Petronas heeft een belang van 30 procent en CEPSA 25 procent. 

error: Kopiëren mag niet!