25 vrouwelijke trainees van SAO volgden in kader empowering motivatiesessie

Vijfentwintig vrouwelijke trainees van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), hebben vrijdag 10 juni een motivatiesessie gevolgd. Deze sessie werd hen aangeboden door Perinatale Interventies Suriname (Perisur) en the Rotary Club of Paramaribo Residence, in het kader van hun Girls Empowerment Project. De sessie werd onder andere verzorgd door motivatie spreekster Margo Kramp.   

Het initiatief kwam van Perisur en is gefinancierd door the Rotary Club of Paramaribo Residence. De deelneemsters in leeftijd variërend van 16 tot en met 24 jaar, hebben aan het eind van de sessie een certificaat ontvangen als bewijs van deelname. 

Er zijn tijdens de sessie voldoende handvatten gepresenteerd aan de trainees om het heft in eigen handen te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en toekomst. De samenwerking met Perisur en the Rotary Club of Paramaribo Residence wordt toegejuicht door de SAO, omdat hierdoor effectiever het hoofd geboden kan worden aan de vele uitdagingen, waarmee de trainees geconfronteerd raken tijdens het trainingstraject, in relatie tot hun sociaal leven. 

Risicojongeren, waaronder drop-outs en tienermoeders, genieten bijzondere aandacht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), waarvan de SAO een werkarm is.  

Joyce Lapar, directrice van de SAO, heeft bij haar spreekbeurt een verband gelegd tussen leren en keuzes maken in het leven. Zo is leren volgens haar een vaardigheid die je als mens kan ontwikkelen, maar om succesvol te zijn in het leven zul je ook de juiste keuzes moeten maken. Je aanmelden bij de SAO om een vak te leren zodat de kansen op de arbeidsmarkt vergroot kunnen worden, is volgens haar een keuze die je als mens moet maken. Door jezelf volledig te geven aan het vak dat je leert, zul je volgens haar in staat zijn vaardigheden te ontwikkelen die direct zullen aansluiten op de beroepspraktijk. Ze vindt het daarom belangrijk, dat de trainees aan het begin van hun trainingstraject al bewust moeten zijn van wat zij precies wensen te bereiken. Hierdoor zullen ze gedisciplineerd en gemotiveerd aan de slag gaan. 

Manodj Hindorie, voorzitter van Perisur, en Hou-Chung Yanj, secretaris bij the Rotary Club of Paramaribo Residence, hebben de trainees aangemoedigd om zich ten volle in te zetten, zodat ze hun trainingstraject succesvol kunnen afronden.    

error: Kopiëren mag niet!