Bouterse: “De NDP verklaart de oorlog aan armoede in Suriname”

In het afgelopen weekend heeft in het partijcentrum van de Nationale Democratische  Partij (NDP) in Nickerie een massameeting plaatsgevonden. Sympathisanten van de partij waren massaal op de uitnodiging ingegaan.

Verschillende partijtoppers en noden van de gemeenschap

Tijdens de massameeting werd duidelijk gemaakt aan de gemeenschap, dat heel Suriname te kampen heeft met verschillende problemen. In Nickerie is het te betreuren, dat juist de sector die het meest moet opleveren het minst oplevert en bijna niet te behouden is door alle verhogingen heen. Landbouwers gingen ook in op de problemen die ze ervaren tijdens het uitvoeren van hun werk. 

Het oud-Assembleelid Amzad Abdoel maakte tijdens zijn toespraak bekend, dat het licht dat gezien zou worden niet zichtbaar is. “Kijken jullie naar het westen, zien jullie het?”, zo probeerde hij de menigte duidelijk te maken dat er geen zicht is op licht, zoals onlangs werd verwoord door  president Chandrikapersad Santokhi.

Partijvoorzitter blij met het verloop van de avond

“Suriname maakt moeilijke tijden mee”, zo opende de partijvoorzitter tevens ex-president van Suriname Desiré Bouterse zijn toespraak op de massameeting zaterdag 11 juni. De partijvoorzitter merkte op, dat de jonge toppers van de partij het bij het juiste eind hadden. Ze hebben volgens hem de juiste woorden gebruikt om de problemen van de gemeenschap te belichten. Hij zei, dat hij met genoegen heeft mogen luisteren en kijken naar de manier waarop alles is gegaan tijdens de massameeting. Hij benadrukte, dat het een keurige vergadering was en bedankte daarvoor alle sprekers die hem voor waren met een toespraak.

NDP verklaart armoede de oorlog

Bouterse zei ook, dat er een halt geroepen moeten worden aan de toestand waarin de Surinaamse gemeenschap verkeert. Als partijvoorzitter wordt hij vaak benaderd door sympathisanten met de vraag, wanneer hij bereid is om de stekker uit het gat te trekken. Volgens de partijvoorzitter is de situatie in het land er heel erg aan toe. Landbouwers zien het niet meer zitten. Hij zei tegen de aanwezigen, dat het tijd is dat het bestuur van de NDP gaat kijken hoe ze de oorlog tegen armoede kan gaan winnen.

Hij benadrukte dat hij niks heeft tegen geen enkele politieke partij. De enige vijand die hij ziet, is nog steeds armoede. Luidkeels zei hij afsluitend tegen de menigte dat hij armoede de oorlog zal verklaren.

GW

error: Kopiëren mag niet!