Peru onderschept in haven Callao 2.2 ton cocaïne in dozen asperges met bestemming Rotterdam

De Peruaanse politie heeft 2,2 ton cocaïne onderschept die over zee naar Nederland zou worden vervoerd. De drugs werden gevonden in de haven van Callao, in de buurt van de Peruaanse hoofdstad Lima. Ze zaten verstopt in dozen asperges en hadden de haven van Rotterdam als bestemming.

Er zijn zeven Peruanen aangehouden en arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee Albanese staatsburgers. Die zouden de smokkeloperatie hebben geleid.

“Dit is een netwerk met verbindingen in Colombia, Ecuador en Albanië”, liet een woordvoerder van de politie weten.

Sinds het begin van het jaar heeft de Peruaanse politie ongeveer 35 ton drugs in beslag genomen. Peru is volgens officiële cijfers een van de belangrijkste producenten van cocaïne en goed voor ongeveer 400 ton cocaïne per jaar.

error: Kopiëren mag niet!