NAKS overhandigt boeken aan onderwijsinstellingen

De organisatie Na Afrikan Kulturu fu Sranan (NAKS) heeft afgelopen vrijdag een hoeveelheid boeken overhandigd aan drie organisaties. Dit vond plaats in het EU-FRIE-documentatiecentrum van NAKS.

De keus was gevallen op De Academie voor Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO), de Studierichting Agogische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Suriname Speaking Academy (SSA). Laatstgenoemde had reeds eerder haar boeken opgehaald en was vanwege andere verplichtingen afwezig.

NAKS is in contact met de Hogeschool van Utrecht in verband met de plaatsing van stagiaires. Vanuit deze relatie is het idee geboren om enkele studieboeken die de Hogeschool dubbel had, te doneren aan onderwijsinstanties in Suriname. NAKS heeft zich beziggehouden met de selectie van de instanties.

Bij deze gelegenheid hebben de aanwezige organisaties ook de wens geuit om tot een betere samenwerking over te gaan. “We moeten gaan werken aan samenwerkingsmogelijkheden”, zei directrice Jane Kolf-Berggraaf van de AHKCO. Zij is van mening. dat cultuur de juiste aandacht verdient binnen het opleidingstraject. De AHKCO hanteert verschillende thema’s waarbij cultuur een prominente rol verdient, merkte Kolf-Berggraaf op. Ook zou het lezen onder de studenten beter gestimuleerd moeten worden.

RB

error: Kopiëren mag niet!