Vicepresident brengt orde en rust bij stakend personeel AdeKUS

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS, s al enige tijd in staking vanwege het wegblijven van achterstallige loonkosten voor een totaalbedrag van bijkans 12 miljoen Surinaamse dollar. Het bestuur van de universiteit kan het personeel niet tot bedaren brengen, waardoor er herhaaldelijk stakingen worden uitgeroepen door personeel op de universiteit. Het personeel wordt elke keer verwezen naar de president die ze in feite zou moeten helpen met hun situatie. 

Geen oplossing, geen werk

Voor het personeel blijft dit dus een kwestie zonder reële oplossingsmogelijkheden. De werknemers, die zelf ook gezinnen hebben, worden de dupe van dit geheel. De waarde van het geld daalt ook elke keer als ze het niet krijgen.

De medewerk(st)ers zijn donderdag 9 juni naar het Kabinet van de Vicepresident gegaan om een beroep op hem te doen. Behalve het feit, dat het personeel de dupe wordt van niet gestorte gelden, wordt studenten de mogelijkheid ontnomen om gebruik te maken van diensten vanwege het feit dat het personeel in actie is.

Vicepresident Ronnie Brunswijk komt personeelsleden tegemoet

Volgens berichten van het Directoraat Volkscommunicatie heeft vicepresident Ronnie Brunswijk, die op dit moment waarnemend president is, de personeelsleden toegezegd dat ze zullen beschikken over de 12 miljoen Surinaamse dollar dat als achterstallig bedrag betaald moet worden. Dit gebeurde nadat hij telefonisch overleg had gevoerd met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De minister van Financiën en Planning is ook betrokken geweest bij deze onderhandeling. 

De bond, die onder leiding staat van Hugo Blanker, werd door de vicepresident gevraagd om zich weer normaal in te zetten, vooral voor de studenten en elke keer door de vakbondsactie de dupe worden van de ontbrekende diensten. Uiterlijk maandag 13 juni wordt verwacht dat de gelden zullen staan op de rekeningen van de stakende personeelsleden 

GW

error: Kopiëren mag niet!