“Uit eten gaan is onbetaalbaar geworden”

Uit eten gaan of buiten eten bestellen is voor velen nu veranderd. Een paar vrouwen zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij zelf thuis koken of toch nog een keer tot twee keer in de maand buitenshuis eten. Vroeger werd vaak gevraagd wat is jouw favoriete fastfood of gerecht, dan krijg je vele reacties waaronder patat, karbonade of iets heel aparts. Een vrouw zegt, dat haar favoriete fastfood voor nu rijst met vis en groenten is. 

“Alles is nu duur geworden. Uit eten kost je nu meer dan SRD 200 als je alleen bent. Dan nog kun je grof SRD 700 uitgeven als het iets geweldigs is. Ik doe het nu anders. Vis is duur, maar ik kan het op verschillende manieren gebruiken en dat geldt ook voor groenten en rijst. Eigenlijk staan ze allen op de dure lijst, maar wel heel gezond”, zegt de vrouw. “In deze tijd kan ik het helemaal niet permitteren om ongezond te eten en mijn gezondheid te verwaarlozen, dus ik doe het op mijn manier.”

Een andere vrouw geeft aan, dat zij het nu ook heel anders doet. “Kinderen houden van buiten eten dat is lekker eten en vaak genoeg burger, patat, bbq of wat bekend is als happy meal. Dat kan ik mij nu niet permitteren. Ik heb creatief moeten denken om mijn kind toch een leuke tijd te geven”, benadrukt de vrouw.

“Het is niet de kinderen hun schuld, dus hun straffen kan niet. Om mijn kinderen, neefjes en nichtjes toch een mooie dag te geven waarop zij lekker hebben gegeten of iets eten waarvan zij houden, maak ik zelfgemaakte patat en nog iets erbij. Twee tot vier pakken aardappel uit de winkel, kip gehakt met mijn eigen kruiden bakken in de vorm van nuggets. Daarnaast ook mijn eigen gemaakte salade en saus, dan heb ik al een feest gebouwd. Nu zou ik meer dan SRD 1.500 moeten uitgeven, terwijl ik net maar SRD 400 heb uitgegeven met drinken erbij. Dus ik heb ‘out of the box’ moeten denken om de kinderen toch een leuke tijd te geven. Alles is mogelijk zolang je verder denkt. Ondanks de moeilijke periode kun jij als ouder toch iets leuks bouwen. Het kan voor de kinderen zijn, partner of voor jezelf, maar zolang de wil er is en het gevoel, gaat alles lukken.”
TM

error: Kopiëren mag niet!