Bestuur Orde van Advocaten: “Betrek advocaten bij totstandkoming wetten”

Het nieuw gekozen bestuur van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA), onder voorzitterschap van Elleson Fraenk, heeft woensdag 8 juni een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee.

Tijdens het bezoek werd gesproken over een eventuele samenwerking tussen het parlement en de SOVA. Gelet op het feit, dat advocaten bij het uitoefenen van hun werk in de praktijk bezig zijn met wetten, zouden zij het best feedback kunnen geven over hoe wetten in de uitvoering werken, stelt de voorzitter.

De advocaten zien ook graag. dat zij betrokken worden bij de totstandkoming van wetgeving. 

Het bestuur heeft ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om te vragen of zij geconsulteerd kan worden bij de voorbereiding van het nieuwe Burgerlijk Wetboek. Daarnaast werd gesproken over huisvesting van de organisatie en de doelstellingen van het nieuw bestuur.

error: Kopiëren mag niet!