Auto rijdt op Oost-Westverbinding tegen leuning brug over Oleanekreek: een inzittende komt om het leven

Bij een eenzijdig verkeersongeval donderdagmiddag op de Oost-Westverbinding is de 59-jarige inzittende van een auto, Armand Cotin, om het leven gekomen, zo meldt de politie vrijdag 10 juni.

De politie van het bureau Richelieu kreeg omstreeks 13.50 uur die dag de melding dat op de Oost-Westverbinding ter hoogte van de Oleanekreek een auto tegen de leuning van de brug was gereden en dat er sprake was van zware persoonlijke letsels. Daar aangekomen vertoonde Cotin geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. 

Een andere man, Bertony C. (45), liep letsels op en moest medisch worden behandeld.

Volgens het voorlopige onderzoek gaat het om een eenzijdig verkeersongeval, waarbij de auto waarin beide mannen zaten tegen de linker brugleuning was gereden. De twee reden over voornoemde weg, komende vanuit de richting van Tamanredjo en rijdend richting Canawapibo. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder ter hoogte van km 24 door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van het voertuig moet hebben verloren. Daarbij botste het voertuig tegen de ijzeren leuning van de brug.

De twee slachtoffers waren voor de komst van de politie al uit de auto gehaald. Volgens omstanders moet Bertony de vermoedelijke bestuurder van de auto zijn geweest. Bertony, die niet in het bezit is van een rijbewijs, ontkent echter het voertuig te hebben bestuurd. De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk en is door de politie in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Armand Cotin ter obductie in beslag genomen. De vermoedelijke bestuurder Bertony is na medische behandeling ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!