Sunny Point Blok 3 eindelijk voorzien van elektriciteit

Blok 3, een gebiedsdeel van Sunny Point, is voorzien van 1×24 elektriciteit. Onder gejuich en gejubel van een groep bewoners hebben waarnemend-president Ronnie Brunswijk en parlementariër Miguella Somar-Huur (Pertjajah Luhur) op vrijdag 10 juni samen de eerste straatlamp in het project ingeschakeld. Dit bericht het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

“Wij voelen ons nu eindelijk woonachtig in Rand-Paramaribo. Want wij mogen net als alle andere stadsbewoners gebruikmaken van elektriciteit”, riep een bewoner uit. Alle sprekers hebben de grote voordelen van de komst van de stroom tot aan huis benadrukt.

Marcel Eyndhoven, technisch-directeur van de NV. Energie Bedrijven Suriname (EBS), noemt het een positieve ontwikkeling voor de huishoudens, nu voedselproducten langer bewaard kunnen worden. Schoolkinderen kunnen nu ´s avonds normaal studeren. Eyndhoven beloofde in de komende periode te starten met het plaatsen van straatverlichting op strategische hoeken in de woonwijk. Die lampen moeten nog arriveren uit het buitenland. 

De plaatsing van stroompalen werd ernstig bemoeilijkt door de zeer onbegaanbare wegen. Hierdoor zijn nog niet overal palen aangebracht. 

Brunswijk zei, dat de regering verder zal werken aan de infrastructuur om het gebied leefbaarder te maken. Daarbij behoren de watervoorziening, verbetering van het wegennet, vuilophaal en de ophaal van goten en trenzen voor een goede afwatering. Op de bewoners deed hij een beroep de stroom verantwoord te gebruiken, zodat zij nog in staat zijn ervoor te kunnen betalen en afsluiting door de EBS te voorkomen. Samenwerking tussen de burgers en overheid om het leven succesvol te maken is belangrijk. Volgens de waarnemend- president is een jarenlange klacht eindelijk beantwoord. 

De regering wil niet dat de ontwikkeling van de burgers achter gehouden wordt. “Je hoeft niet jaren door kansarmen te blijven”, aldus de bewindsman. Parlementariër Huur pleitte er voor, dat de regering blijft onderhandelen om de status van occupatiegebied voor Sunny Point voorgoed ongedaan te maken.

error: Kopiëren mag niet!