Minister Mac Andrew en Caribische collega’s ontmoeten ILO-baas Guy Ryder

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft dinsdag 7 juni deelgenomen aan een ontmoeting van de Caribische ministers van Arbeid, die deelnemen aan de Internationale Arbeidsconferentie in Genève (Zwitserland), hadden met de Director- General van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), Guy Ryder.

Tijdens de ontmoeting benadrukte Mac Andrew het belang van de ILO Caribbean Office en de gegeven ondersteuning. Hij gaf aan, dat zelfs tijdens de Covid-19 pandemie de ILO Caribbean Office beschikbaar was voor Suriname en technische assistentie heeft verleend, zodat er vorderingen geboekt konden worden met de uitvoering van het Tweede Decent Work Country Programma. 

De minister benadrukte ook, dat Suriname op korte termijn van start zal gaan met het opstellen van een Derde Decent Work Country Programma en dat daarin werkgelegenheid een centrale plaats zal krijgen. 

Tenslotte bedankte Mac Andrew de Director General, die later in het jaar zal afzwaaien, voor zijn bewezen diensten, in het bijzonder de verdere promotie van Decent Work, welke onder zijn leiding ook een Sustainable Development Goal is geworden.

Wat de heer Ryder zoal heeft gezegd wordt niet door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken vermeld in haar uitgebrachte persbericht.

error: Kopiëren mag niet!