Tien busvergunningen 3 juni ingenomen tijdens wegcontroles Nieuwweergevondenweg

Een gemengd team bestaande uit agenten, penitentiaire- en beveiligingsambtenaren, alsook medewerkers van van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme  hebben vrijdag 3 juni binnen het werkressort van Regio Midden twee simultane wegcontroles gehouden. 

Deze controles, die voortvloeiden uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname onlangs heeft afgekondigd, vonden plaats in de Nieuwweergevondenweg ter hoogte van de Hiraweg. Daarbij zijn in totaal 37 personen beboet van wie de autopapieren niet in orde waren. De verkeersovertredingen waarvoor deze groep werd beboet, zijn onder andere:

• Rijden zonder geldig rijbewijs

• Rijden in een niet gekeurd voertuig 

• Rijden in een niet verzekerd voertuig 

• Rijden met een defecte koplamp en

• Rijden zonder valhelm

Door medewerkers van het ministerie van TCT werden tien busvergunningen ingenomen. Verder zijn 29 bussen en 14 bromfietsen gecontroleerd en 24 auto’s doorzocht.

De surveillance werkzaamheden werden vervolgens voortgezet in de buurten De Nieuwe Grond, Lelydorp, Para, Santo Boma, Leiding en Santodorp. Te Lelydorp, Welgedacht A en Kwatta werden ook hangjongeren van de hoeken verwijderd.

“Aan alle weggebruikers wordt een dringend beroep gedaan om de vervallen documenten van hun voertuig in orde te maken, omdat u elk moment tijdens een wegcontrole door de politie staande gehouden kunt worden”, aldus het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!