Internaat Shiloh in Nickerie krijgt steun van verschillende organisaties

De kwestie van de 21 leerlingen uit Apoera die in het internaat Shiloh in Nickerie met weinig eten zaten is door de gemeenschap in orde gemaakt. Hun oproep werd gehoord en diverse organisaties zijn naar het gebouw gegaan met uiteenlopende donatis.

Het probleem

De leerlingen worden maandelijks, zoals aangeven door de leiding van het internaat, vergoed voor het maandelijkse huurbedrag. Van de ouders van de leerlingen werd verwacht dat ze in zouden komen met een deel van dat geld om maandelijks de kinderen te voorzien van de nodige spullen. Vanwege het ontbreken van financiën kon dit op een gegeven ogenblik niet en de leiding was noodgedwongen om stappen richting de media te zetten en hulp te zoeken voor de leerlingen in het gebouw.

Districtscommissaris Kabalebo

De districtscommissaris van het ressort Kabalebo Josta Lewis doet er alles aan om de kinderen toch te voorzien van de nodige voeding en drank. Zo heeft ze na de oproep ook spullen gedoneerd aan het internaat om ervoor te zorgen dat de leerlingen middelen hebben om te gebruiken.

De directeur, Bronne King, gaf eerder al in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij het heel erg aangenaam vindt om te zien dat de kinderen niet eens een dag zonder voeding zijn komen te zitten vanwege de geweldige inzet van de gemeenschap. Nadat leden van de Nationale Democratische Partij langs gingen met voedingsmiddelen waren er tal van andere organisaties die langs kwamen om de kinderen te voorzien van van alles en nog wat. 

Stichting 1 voor 12 levert ook een bijdrage

Ook stichting 1 voor 12, die niet onbekende is in de samenleving, was helemaal naar Nickerie gereisd om de leerlingen tegemoet te komen met de nodige middelen. Dit is niet het einde van de oproep, indien er mensen zijn die wensen te doneren kunnen ze altijd contact opnemen met de directie van dit internaat in het district Nickerie.

GW

error: Kopiëren mag niet!