“Die G van genieten kan niet eens meer behoorlijk uit mijn mond komen”

“Dit is veels te veel voor ons als burgers van het land, het leven wordt met de dag, week en maand moeilijker gemaakt”, zegt een alleenstaande moeder tegenover Dagblad Suriname. “Naast de prijsverhogingen van producten in de winkel en de benzineprijs, heb je nu ook de prijsstijging van de vaste lasten. Je wordt van alle kanten gebombardeerd of uitgebuit, wij kunnen dit niet meer aan.

“Ik ben nog niet op de hoogte van hoeveel ik ga moeten betalen, maar zodra je het woordje verhoging hoort weten wij al dat die strop nog strakker wordt getrokken. Je gaat als het ware nu nog dieper in die geboorde of gescheurde portemonnee moeten gaan dan dat je al gaat. Een portemonnee kopen kan ik ook niet.  Dus met de verhoging van de vaste lasten gaat het nog erger worden”, benadrukt de alleenstaande vrouw. 

Een andere burger geeft aan, dat zij ook niet weet wat zij nu moet doen. “Ik weet aan de ene kant niet wat mij te wachten gaat staan aan het eind van de maand. Zonder minder stroom te gebruiken, moet ik al veel neertellen. Alleen al voor het betalen van stroom, water en internet moet ik per maand al SRD 3.000 neertellen. En dan heb ik mijn voorraad nog niet geregeld en mijn privé uitgaven noch inkoop voor de kinderen gedaan. Hoe zullen wij het overleven? De bustarieven maken het ook nog moeilijk, dus je werkt als het ware zo hard om het dagelijks leven te kunnen overleven. Op zo’n manier wordt het volk letterlijk uitgebuit. Ik kan niet eens van mijn salaris genieten. Die G van genieten kan niet eens behoorlijk uit mijn mond komen, dan hoe uit ik de rest? Ik hoop echt dat men dingen beter gaat overwegen of na gaat denken, want op zo’n manier gaat het volk juist achteruit en niet vooruit.”

TM

error: Kopiëren mag niet!