“Ik ga dus zelf een oplossing moeten creëren, want zo ga ik het niet verder kunnen doen”

Deze dagen heeft het flink geregend en dat heeft voor veel belemmeringen gezorgd, het is te merken bij enkele scholen, oppastehuizen, kleine bedrijven en zelfs bij enkele huizen”, zegt Gerald tegenover Dagblad Suriname.

“Bij mij was het helemaal onder water. Als het nog zo hard en lang gaat regenen, dan gaat het water mijn slaapkamer binnen stromen. Nu was het water in de keuken en woonkamer. Intussen is het water weggetrokken, maar alles is nog vochtig en vuil. Ik heb het karpet uit de woonkamer weg moeten halen, zodat alles schoongemaakt kan worden en fris ruikt. Nu ruikt alles naar  de sloot, niet ver van mijn huis. Wat een werk heb ik gekregen eind van deze maand”, zegt Gerald. 

Een oppashoudster geeft aan, dat zij de oppas heeft moeten sluiten vanwege de wateroverlast. Ik heb de ouders moeten teleurstellen, maar ik kan de kinderen niet in het water ontvangen. Het erf en de speelruimte van de kinderen waar zij actief bezig zijn staan vol met water. Dus de deuren van de oppas heb ik moeten sluiten tot alles in een goede staat is.” 

Vanessa, die ook oppashoudster is en wiens oppasruimte ook onder water staat, zegt dat zij haar deuren niet heeft gesloten. “Ik heb de kinderen naar het achterste gedeelte van de oppas verplaatst. Die is gelukkig verhoogd en is ook ruim. De kinderen kunnen niet zo vrij spelen, maar hebben wel leuke activiteiten gedaan waaronder knippen, plakken en samen zingen.” Vanessa geeft aan, dat zij voor het eerst heeft meegemaakt dat de helft van de oppas onder water zit en het erf.

“Ik ben al negen jaren hier en in die negen jaren heeft het weer zich nog erger gedragen, maar ik zat nooit onder water. Nadat de wegen hier zijn hersteld zitten ik en enkele buren toch onder water. Dit vind ik wel vreemd, maar er werd gezegd dat wij liever blij moeten zijn met een goede weg en wij de rest dan maar zelf op moeten lossen. Er zijn zelfs nog mensen die vragen dat de wegen bij hun hersteld moeten worden en er is nog geen reactie noch actie. Ik ga dus dan zelf een oplossing moeten creëren want zo ga ik het niet verder kunnen doen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!