Growing Seeds Education Centre: Eerste groene kinderdagverblijf in Suriname

Teach Consciously opent binnenkort een kids educatie centrum in Commewijne (Lust en rust serie A nr.44): ‘Growing Seeds Kids Education Centre’. Het wordt een eerste groene kinderdagverblijf in Suriname, waar de natuur een heel belangrijke rol zal spelen. Naast de educatieve lesprogramma’s kunnen kinderen echt buiten spelen.

Wat is uniek aan dit kinderdagverblijf?

Kinderen zullen de ruimte krijgen om te ontdekken en te experimenteren. In de klieder- en knutsel atelier kunnen kinderen moddersoepjes, zandhuisjes en taartjes maken. Verder hebben kinderen de mogelijkheid tot klimmen, klauteren, werken in een moestuin, dieren observeren en picknicken. De groene visie staat centraal bij het kinderdagverblijf.

Wat verder uniek is aan het kinderdagverblijf is, is dat er speciaal voor de ouders een oudercafé wordt opgezet, waar ze met elkaar kunnen socialiseren, zoals praten over de opvoeding van hun kinderen. De ouders zullen ook door pedagogen begeleidt worden met betrekking tot de opvoeding van hun kind. Verder komt er een leescafé voor kinderen om de leesvaardigheden te stimuleren.

Het doel

Growing Seeds heeft als doel het aanbieden van kwalitatieve goede en verantwoorde kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar. “We zien ons kindercentrum als een plaats waar kinderen samen zorgeloos spelen, ontspannen, opgroeien, ontwikkelen en leren. Dat kan alleen in een sfeer en omgeving waar kinderen zich veilig en geborgen voelen. We willen een plek zijn waar kinderen graag verblijven en waar ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten. Leren en ontwikkelen zijn sleutelwoorden binnen onze organisatie en gelden ook voor alle medewerkers”, zegt Vandana Ramlal-Chander, directrice van Stichting Teach Consciously.

Waarom een groene Kids Education Centre?

“Natuurbeleving draagt bij aan een gezonde fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling, waar het kind de rest van zijn of haar leven plezier van heeft. De natuur prikkelt de zintuigen extra en heeft een positief effect op de concentratie van het kind. Het maakt het kind creatiever, slimmer, fysiek fitter en het stimuleert de motoriek. Het vergroot het zelfvertrouwen, helpt de kinderen te ontspannen, wat kan helpen bij het verwerken van kleine en grote gebeurtenissen. Ons motto is: The place where Great minds Grow!”, aldus Ramlal.

Momenteel is het kinderdagverblijf bezig met de registratie van kinderen. In augustus is er een opendag voor ouders gepland, waar zij een rondleiding zullen krijgen. In oktober vindt de opening van de Kids Education Centre plaats.

SK

error: Kopiëren mag niet!