“Het is geen verplichting meer, maar wel voor mezelf”

Covid-19 maatregelen worden nog steeds in acht genomen door enkele burgers. Ramkhewan, die ook de maatregelen naleeft, geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat hij zichzelf blijf beschermen.

“Het is geen verplichting meer, maar wel voor mezelf. Ik weet nog niet 100% zeker of het virus er niet of wel is. Je hebt nog in enkele landen veel gevallen waarover s niet echt gesproken wordt, dus ik blijf me houden aan de regels. Ook is het bij vele plaatsen te zien, dat men in een comfortabele houding de straat opgaat, bij winkels, in het centrum en je kan dat duidelijk zien in de bussen.”

“Je hebt nog mensen die zich houden aan de maatregelen”, zegt een andere burger. “Je bent nog verplicht om in enkele zaken met een mondbedekking te gaan. En vele lopen met een mond-en neusbedekking in zijn of haar tas of zak. Dus ik ben heel blij dat het nu helemaal gemakkelijk kan, net als vroeger maar met een grote twist.” 

“Met deze verandering komt er om de ene week of maand ook een verandering in enkele prijzen”, stelt de burger.

“Alles wordt duurder en bijna onbetaalbaar, dus ik ging ook ervan uit dat de portemonnee ook dikker moest worden. Maar, dat zie je helemaal niet. Ook al is er geen belemmering, toch is het moeilijk om meer geld te maken. Ik hoop echt dat men goed gaat brainstormen van wat kan en niet, want zo kan het niet verder. Er moet een verandering. Men raakt gedemotiveerd om te investeren in iets of nog te starten. Je hebt velen met talent in het land, maar als er geen houvast is dan raken zij automatisch gedemotiveerd of raken zij liever geïnteresseerd om hun talent elders uit te oefenen. Dat betekent misschien wel veel, maar niets is beter dan je eigen land omhoog of op de kaart te brengen door in je eigen land te werken.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!