Real Madrid wint Champions League finale met 0-1 van Liverpool

Real Madrid heeft zaterdag voor de veertiende keer in de historie de Champions League gewonnen. De Spanjaarden waren in de finale in het Stade de France in Parijs vooral dankzij een uitblinkende doelman Thibaut Courtois met 0-1 te sterk voor Liverpool.

Liverpool was voor rust veel beter dan Real en kreeg meerdere goede kansen, maar steeds weer had Courtois een antwoord. Op slag van rust was het wel raak aan de andere kant, maar op advies van de VAR werd de goal van Real-spits Karim Benzema afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft drong Liverpool weer aan en gokte Real op een counter. Bij zo’n uitbraak in de 59e minuut scoorde de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Vinícius Junior tikte een voorzet van Federico Valverde binnen (0-1) en dat bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Liverpool kreeg nog wel kansen, vooral via Mohamed Salah, maar steeds weer redde Courtois Real, dat vorige maand al de landstitel veroverde in Spanje.

Met de eindzege in de Champions League bekroont Real een bijzonder Europees seizoen, waarin de club titelverdediger Chelsea en titelfavorieten Paris Saint-Germain en Manchester City uitschakelde. Met Liverpool werd opnieuw een topfavoriet verslagen.

Waar Courtois de man van de wedstrijd was in de finale, was Benzema met vijftien goals de uitblinker in de gehele Europese campagne. De Fransman won de Champions League ook al in 2014, 2016, 2017 en 2018 met Real, dat voor veertiende keer de beste is van Europa. De eerste zes keer dat dat gebeurde (in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960 en 1966) heette het toernooi nog Europacup I.

error: Kopiëren mag niet!