Profvoetballer Gleofilo Vlijter houdt motivatiesessie op O.S. Tourtonne III

De zesdeklassers van O.S. Tourtonne III zijn woensdag 25 mei tijdens een motivatiesessie toegesproken door profvoetballer Gleofilo Vlijter. Het betreft een initiatief van vrienden van Vlijter; een groep geleid door Ivan Summerville. Vlijter moedigde de jongeren aan zich niet alleen op school in te zetten, maar ook door te zetten in het leven. Dit vond plaats in de Le Classique VIP Lounge.

“Je gaat tegenslagen krijgen. Het is nooit makkelijk geweest, maar je toegewijd doorzetten is de sleutel voor het bereiken van je doelen.” Alzo sprak Gleofilo Vlijter de zesdeklassers van O.S. Tourtonne III toe. Hij is de enige profvoetballer met een Surinaams paspoort met een internationaal voetbalcontract.

Vlijter is 22 jaar en heeft een profcontract in Israël bij FC Beitar Jeruzalem. De profvoetballer heeft gemeend om toch iets terug te doen in Suriname. “Het is de bedoeling dat men ziet dat ik in het land ben en naar hen toe ga, dat ze mij niet alleen zien wanneer ik in het stadion ben, maar dat ik iets teruggeef”, zegt Vlijter.

Met de hulp van zijn vriendengroep onder leiding dus van Ivan Summerville, werd de dag met de leerlingen van O.S. Tourtonne III een feit. De school bevindt zich aan de overkant van Le Classique VIP Lounge, een onderneming van Gleofilo Vlijter. De bedoeling is dat er hierna andere scholen volgen van verschillende niveaus.

“Onlangs hebben wij een gesprek gehad met districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, die het enorm belangrijk vindt voorbeeldfiguren dichterbij de jongeren te brengen”, aldus Summerville. Deze bezoeken zullen geschieden na zijn verplichtingen met de nationale selectie. Welke scholen dat zijn wordt nog bekend gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!