President Santokhi complimenteert Apache tijdens bezoek aan boorschip

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag 28 mei zijn waardering uitgesproken aan het adres van Apache (APA Suriname Corporation LDC) voor het werk dat wordt verricht in Suriname en de opening van haar nieuwe kantoor. Het staatshoofd deed zijn complimenten tijdens een bezoek aan het boorschip van het bedrijf in de Surinaamse kustwateren. Dit bezoek vond plaats op een eerdere uitnodiging van Clay Bretches (Apache’s executive vicepresident of Operation) en Apache’s Country Manager Willem Bloem.

Santokhi was op 29 maart eregast tijdens het Open House van APA Suriname Corporation, waarbij hij door de functionarissen Bretches en Bloem werd uitgenodigd voor een bezoek aan het boorschip, zodat de booractiviteiten van dichtbij konden worden bezichtigd. De Open House was in het kader van de opening van Apache’s gerenoveerd kantoor alsook het inluiden van de activiteiten in de Rasper-1-put in block 53. Naast president Santokhi werd ook de Amerikaanse ambassadrice Karren Williams in een helikopter naar het boorschip overgevlogen.

President Santokhi toonde zich vereerd met de uitnodiging c.q. zijn eerste bezoek aan het boorschip. Hij noemde Apache Corporation Surinames vertrouwde partner in de offshore. Het staatshoofd merkte op dat het doorzettingsvermogen van de onderneming heeft geleid tot de eerste ontdekking in de Surinaamse offshore. Santokhi legde de nadruk op het belang van een goed partnerschap, hetgeen volgens hem fundamenteel is voor optimaal succes. 

Hij gaf verder aan, dat de Surinaamse regering klaarstaat om haar rol te vervullen door de activiteiten van Apache Corporation te ondersteunen binnen de regels van de Surinaamse overheid.

“Alle obstakels die u tegenkomt in de omgang met de regering kunnen aan mij worden doorgegeven en ik zal ervoor zorgen dat de juiste corrigerende maatregelen worden genomen”, sprak het staatshoofd

Hij bleef ook stilstaan bij het belang van local content en deed een beroep op Apache Corporation om zoveel als mogelijk vanuit Suriname te werken. Het staatshoofd voegde eraan toe, zich er wel van bewust te zijn, dat de kustbasis voor de Rasper-1 put in blok 53 op Trinidad is gevestigd. Hij onderstreepte echter, dat Total Energies en Shell hebben besloten om hun kustbases in Suriname te vestigen.

President Santokhi benadrukte ook maar weer eens, dat local content uiterst belangrijk is voor de regering, omdat dit de economie zal helpen versterken en diversifiëren. De regering kijkt volgens hem reikhalzend uit naar Apache’s eerste definitieve investeringsbesluit in blok 58, aangezien de maatschappij ook grote interesse heeft in dit gebied. President Santokhi wenste Apache Corporation veel succes toe voor wat betreft haar activiteiten in Rasper-1-put in blok 53.

Tijdens het bezoek aan het boorschip heeft president Santokhi ook zijn wens om ondersteuning in de door wateroverlast getroffen delen van Suriname herhaald. Het staatshoofd had bij een eerdere gelegenheid al aangegeven te zullen praten met de in Suriname actief zijnde internationale organisaties om zich in te spannen voor het transport van hulpgoederen naar de door de watersnood getroffenen in onder andere Sipaliwini en Brokopondo.

error: Kopiëren mag niet!