Verdachte van geweld, vernieling en bedreiging te Latour aangehouden

Drie jongens, P.K., E.P. en K.B., zijn donderdag 26 mei op verschillende woonadressen te Wintiwai door leden van de Recherche van Paramaribo opgespoord en aangehouden. De drie worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging, vernieling en bedreiging.

Onderzoek wees uit, dat op dinsdag 17 mei de moeder en de zus van de verdachte P.K. in een gevecht waren geraakt met een andere vrouw op een adres in het ressort Latour over het niet betalen van kasgeld.

Nadat K. door zijn moeder en zus in kennis was gesteld van hetgeen was gebeurd, ging hij nog diezelfde dag met zijn twee vrienden E.P. en K.B. naar de woning van de vrouw om haar om rekenschap te vragen. De drietal troffen de vrouw in kwestie, ene I.B., niet thuis aan, waarop K. de voordeur van de woning en een jardin stoel heeft vernield en shutter glazen kapot heeft geslagen. Ook deed hij bedreigende uitlatingen op het adres, waarna de drie vrienden verdwenen.

Toen I.B. thuis kwam werd zij door haar zussen op de hoogte gesteld van de vernielingen, waarna zij direct aangifte deed tegen de drie verdachten op het politiebureau Latour. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Volgens verklaring van P.K. heeft hij alleen de vernielingen aan de woning aangericht. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl zijn twee vrienden naar huis mochten.

error: Kopiëren mag niet!