Verdachte (39) van woninginbraak en diefstal opgepakt – Eerder was echtgenote al aangehouden

De 39-jarige R.M., meer bekend als ‘Powisi’, is dinsdagmiddag op een adres te Para door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) opgespoord en aangehouden. Hierna werd hij overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, zo bericht de politie woensdagmiddag 25 mei.

De man wordt ervan verdacht zich op maandag 11 april schuldig te hebben gemaakt aan vermoedelijk diefstal met braak op een woonadres in het district Para. Daarbij werden buit gemaakt een groot geldbedrag, een jachtgeweer met patronen en gouden sieraden.

Toen de benadeelde de diefstal ontdekte deed hij aangifte bij de politie. Na bekomen informatie werd na enkele weken de vrouw J.D., de levenspartner van R.M., op zondag 1 mei door het RBTM te Coronie opgespoord en aangehouden. Naar aanleiding van haar verklaring kwam haar partner in beeld.

Bij de voorgeleiding gaf hij de politie te kennen niets af te weten van de diefstal middels braak en een verklaring wenste af te leggen in tegenwoordigheid van zijn raadsvrouwe. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd R.M. in verzekering gesteld. Zijn eerder aangehouden levenspartner was reeds achter slot en grendel geplaatst.

Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

error: Kopiëren mag niet!