Man (34) mishandelt en bedreigt zomaar een vrouw bij eettent Coesewijnestraat

De 34-jarige A.F.  is op maandag 16 mei door de politie van het bureau Flora aangehouden, nadat hij zich daar had gemeld. De man wordt ervan verdacht op zondag 1 mei een vrouw zonder enige reden te hebben mishandeld en bedreigd. Ook nam hij met geweld een mobiele telefoon weg uit handen van de vrouw, aldus bericht het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 25 mei.

Onderzoek wees uit, dat op 1 mei ‘s avonds de aangeefster G.Z. en haar nicht een eettent aan de Coesewijnestraat in Paramaribo bezochten. Daar knoopte Z. een gesprek aan met een man. Dit viel niet in goede aarde bij de verdachte, die zich ook in de zaak bevond. Zonder enige aanleiding ging hij op de vrouw af en bracht haar een harde vuistslag toe in haar gezicht. Om erger te voorkomen liep het slachtoffer naar buiten en belde haar dochter op om haar op te halen.

Terwijl zij tot haar dochter aan de telefoon sprak, werd haar mobiele telefoon door A.F. uit haar handen weggerukt. Vervolgens zette hij het op een lopen in de richting van de Pool-school, maar werd aangehouden door omstanders die hem achterna gingen. Bij die gelegenheid bedreigde de verdachte G.Z. meermalen met de dood. Bij aankomst van de politie had de man de plek al verlaten.

De verdachte werd meermalen op zijn verblijfplaats aan de Hernhutterstraat opgespoord, maar niet aangetroffen. Hij meldde zich in de vroege ochtend van 16 mei echter op het politiebureau Flora en werd direct aangehouden. De man werd voorgeleid en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!