Minister Ramadhin neemt deel aan 75e World Health Assembly in Genève

Een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid neemt van 22 tot en met 28 mei deel aan de 75e World Health Assembly (WHA) in Genève, Zwitserland. Het is de eerste fysieke bijeenkomst sinds de start van de Covid-19 pandemie.

Tijdens de WHA komen de meeste ministers van Volksgezondheid en deskundigen bij elkaar om over verschillende gezondheidsvraagstukken te discussiëren en besluiten te nemen. Ook zal de minister deelnemen aan de Executive Board meeting van de WHO, World Health Organization.

Minister Ramadhin zal van deze gelegenheid gebruik maken om bilaterale gesprekken aan te gaan met verschillende landen en internationale organisaties, om samenwerkingen op het gebied van Volksgezondheid te bespreken. Suriname zal als lidland ook spreker zijn op deze WHA.

De onderwerpen die Suriname zal belichten zijn, het “brain drain” fenomeen en de ethische codes bij aanwerving van personeel en de gezondheidsdreigingen als gevolg van de ernstige wateroverlast.

error: Kopiëren mag niet!