Joël Martinus zal deze week corruptie in regering blootleggen

‘NIS-directeur komt met harde bewijzen van misdaden’

Joël Martinus, alias Bordo, heeft te kennen gegeven dat hij deze week met harde bewijzen de misdaden van deze regering zal blootleggen. Hij noemde dit corruptie. De populaire entertainer deed de aankondiging via social media.

Noemenswaardig is dat Martinus zelf door de regering aangesteld is als directeur van het Nationaal Indoor Stadium (NIS) dat valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, ROS. Daarnaast is Martinus prominent lid van de ABOP die deel uitmaakt van de regering. Eerder kreeg Martinus mot met parlementariër Asis Gajadien (VHP). Het parlementslid vroeg tijdens de behandeling van de begroting 2022 naar het benoemingsbeleid en de jaarverslagen van onder andere het NIS.

Gajadien stelt vragen 

ROS minister Gracia Emanuel stelde toen, dat Martinus op voordracht is benoemd. Zij stelde ook dat het ministerie niet ervoor zal schromen om op te treden indien zaken niet juist verlopen. Gajadien op zijn beurt benadrukte, dat normvervaging niet geaccepteerd kan worden. Hij verwees hiermee naar uitlatingen op social media door NIS-directeur Martinus. Op social media heeft Martinus zich op zeer vulgaire wijze uitgelaten over onder andere Gajadien. Hij schreef “Gajadien je bent op het verkeerde adres en ik ga je antwoord geven! Want je l**** me zomaar met s****. Zet je oren goed coming soon.” 

Criticus

Eerder schreef hij over het overleg tussen de president, vicepresident en de minister van Financien; “Waarom willen jullie het volk voor de gek houden? Vandaag zeggen jullie A dan morgen is het B.”

Joel Martinus is onder de samenleving geliefd als een bekende criticus van het beleid. Tijdens de piekmomenten van Covid-19 kwam hij al in opspraak voor het niet naleven van de maatregelen. Hij verwees daarbij naar het gedrag van regeringsleden. Martinus insinueert ook dat bepaalde handelingen wel toegelaten worden voor enkele leden van de samenleving en weer niet voor andere. Op social media worden daarbij door lezers gevoelige en denigrerende opmerkingen geplaatst. Dan is het vooral naar elkaar toe met het accent op de verschillende bevolkingsgroepen waar het land rijk aan is. 

error: Kopiëren mag niet!