Boottarief vanaf vandaag, 23 mei, SRD 8

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de Vereniging van Boothouders  District Commewijne (VBDC) hebben overeenstemming bereikt over een voorlopig tarief van een bootrit. Dat is vastgesteld op SRD 8 per vaart. Dit voorlopig tarief geldt vanaf vandaag, maandag 23 mei.

Het definitief tarief zal na de onderhandelingen tussen partijen worden bekend gemaakt. Het voorlopig tarief van SRD 8 geldt voor de trajecten Paramaribo-Meerzorg, Leonsberg-Nieuw-Amsterdam, Laarwijk-Domburg, Mariënburg-Margareta, Montresor-Kronenburg en Nieuw-Amsterdam-Rust en Werk. Het tarief voorheen was SRD 5 per overtocht. 

Twee weken geleden hebben de boothouders uit onvrede over onder andere de hoogte van het tarief het werk voor een week neergelegd. De SRD 5 per overtocht vinden ze achterhaald gelet op de gestegen prijzen van benzine, smeermiddelen en andere kosten om hun boot in goede staat te houden.

De boothouders waren ook er over ontstemd, dat ze te lang moeten wachten op verlenging of overdracht van hun bootvergunningen. De boothouders op de verschillende trajecten vervullen een vitale sociale- en economische functie in district Commewijne.

Het uitvallen van de dienstverlening door boothouders heeft voor velen in het district nare gevolgen. Vooral op de route Meerzorg-Paramaribo. Enkele honderden Commewijners maken dagelijks gebruik van de veerbootjes voor de oversteek naar Paramaribo voor werk of school.

SS  

error: Kopiëren mag niet!