Iona Edwards (NDP) komt internaat Shiloh in Nieuwe Nickerie tegemoet met voedingsmiddelenpakketten

De noden vanuit de samenleving worden dagelijks ondraaglijker. Zo hebben bijvoorbeeld vele instanties, waar jonge Surinamers hun intrek nemen om hun studie voort te zetten, geen of weinig financiën om dagelijks voeding op tafel te zetten.

Internaat Shiloh in Nickerie

Het Internaat Shiloh is een internaat in Nieuw Nickerie waar leerlingen vanuit Apoera worden ondergebracht om vanuit deze plek naar school te kunnen gaan. Kapitein Carlo Lewis van Apoera zorgt ervoor dat de huur van dit pand betaald wordt voor de studenten. Het gaat hierbij om 21 pupillen. 

Oproep aan mevrouw Iona Edwards

Als directeur heeft Bronne King een beroep gedaan op Iona Edwards van de NDP-fractie om te helpen met een donatie van voedingsmiddelen en andere spullen die de pupillen nodig hebben in het dagelijks leven. Dit is positief beantwoord door mevrouw Edwards en zo hebben twee leden van de NDP in Nickerie namens mevrouw Iona een bezoek gebracht aan het internaat om ze voor tenminste een week te voorzien van voedingsmiddelen. De NDP-leden Ebu Jones en Hanisha Jairam bewerkstelligden dit heugelijk feit in het district.

Oproep aan de gemeenschap

Bij deze wil de directeur van het internaat duidelijk aangeven, dat hij ervoor wil zorgen dat de kinderen niet in een situatie terechtkomen waarin ze niks te eten hebben. De verhalen dat de kinderen al geruime tijd zonder eten zitten wil hij ook uit de samenleving halen. Hij geeft aan, dat tot de dag dat de leden Jones en Jairam van de NDP zijn geweest, ze wel voeding hadden en dat ze nu met hun ontvangen levensmiddelenpakket voor nog tenminste een week door zullen gaan met het verstrekken van voeding. Het is volgens hem zo, dat ouders moeten zorgen voor de kosten van de voedingsmiddelen van de pupillen, maar vanwege de financiële situatie is het ook voor hen een zware periode is geworden.

Vandaar de oproep aan de Surinaamse gemeenschap en vooral de regering om deze instantie in Nickerie de nodige ondersteuning te geven.

GW

error: Kopiëren mag niet!