Verdachte op Most Wanted List meldt zich: “Waarom sta ik op die lijst?”

20-Jarige verdachte neemt meteen de benen en wordt op de vlucht n een been geschoten

De 20-jarige B.A. is maandag 16 mei door de Recherche van Regio Midden op een adres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. Bij zijn aanhouding liep hij een schotverwonding op en werd voor medische hulp door de politie afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, aldus de politie zaterdag 21 mei in een persbericht.

De verdachte was 16 mei op een bromfiets naar het politiebureau gegaan om te vragen waarom zijn foto op de Most Wanted List was geplaatst. De politie liet de jongen weten waarvan hij wordt verdacht. Toen agenten hem wilden aanhouden, zag B.A. kans zich uit de voeten te maken. Middels een waarschuwingsschot probeerde de politie hem op andere gedachten te brengen. Hij gaf geen gehoor aan dat bevel en zette zijn vlucht voort. Hierdoor was de politie genoodzaakt gericht te schieten en werd Benisio in een bovendijbeen geraakt.

De politie hield hierna zowel de verdachte als ene R. S. aan, die in gezelschap van B.A. was. Na overleg met het Openbaar Ministerie (O.M.) werd R.S. na te zijn verhoord heengezonden, terwijl A. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

Het voorlopige politieonderzoek wees uit dat B.A. al ongeveer twee en half jaar voortvluchtig was. Hij wordt ervan verdacht zich in 2019 op een adres in het district Wanica schuldig te hebben gemaakt aan diefstal met braak. Daarbij ging hij er vandoor op een bromfiets. Toen hij daags daarna de gestolen bromfiets via social media ter verkoop aanbood, herkende de eigenaar de jongen positief. De eigenaar van de bromfiets deed op 8 november 2019 aangifte van het gepleegde strafbare feit op het politiebureau Lelydorp. Het onderzoek in deze zaak werd hierna overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Vanaf dat moment werd na bekomen en uitgewerkte informatie B.A. meermalen door agenten op zijn woonadres opgespoord zonder het gewenste resultaat.

Hij liet 16 mei tijdens zijn vlucht de bromfiets waarmee naar het politiebureau was gekomen achter. Het onderzoek zal moeten uitwijzen van wie die bromfiets is.

Tijdens het onderzoek kwam ook de 20-jarige I.D., een kompaan van de verdachte B.A., in beeld. Deze jongen werd met assistentie van de leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aan de Wilhelminastraat ter hoogte van de Koenawaroelaan opgespoord en aangehouden. 

Volgens Ivanildo is de gestolen bromfiets aan iemand anders verkocht. De politie heeft deze bromfiets nog niet achterhaald.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. I.D. is ook na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!