President Santokhi: “Parlementariër Vreedzaam ondanks schrijven niet aangemeld bij PG”

President Chandrikapersad Santokhi stelde vrijdag in het parlement, dat Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) ondanks schrijven van waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh zich niet heeft aangemeld. Het staatshoofd stelde, dat er niet aan het onderzoeksrecht van de leden wordt gekomen. Maar, volgens hem is Vreedzaam ook aangeschreven door de pg.

Vreedzaam reageerde hierop door te stellen, dat zij niet zal reageren op ‘below the belt opmerkingen van’ de regeringsleider.

President Santokhi zei ook, dat de pg een brief heeft gestuurd naar zowel de president alsook naar het parlement. “Dat is een normale zaak”, stelde hij. Zo reageerde president Santokhi op opmerkingen die Vreedzaam had gemaakt tijdens de behandeling van de staatsbegroting 2022. Inmiddels is de begroting goedgekeurd met 30 stemmen. 

Onderzoek 

Vreedzaam heeft de pg gevraagd een onderzoek te doen naar onder andere verrichtingen van het Indiase bedrijf Lavish Media Entertainment Private Limited, in Suriname. Vermoed wordt dat er mogelijk sprake is van mensensmokkel.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft naast het verlenen van visa ook voor logistieke zaken gezorgd. Het Assembleelid heeft diverse documenten opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Daarnaast heeft de NDP meerdere zaken gedeponeerd bij de rechter

error: Kopiëren mag niet!