“Ik zie er op een of andere manier toch fris uit “

“Voor het onderhouden van je zelf moet je nu veel meer neertellen dan dat je gewend was”, zegt Nazar in een gesprek met Dagblad Suriname. Hij is een alleenstaande vader van drie meisjes en geeft aan, dat er toch behoorlijk uitgegeven wordt voor het privé gebruik.

“Als je meisjes hebt zal je het toch wel begrijpen, vooral als het op hun haar komt en hun geur en privé gebruik. Elk van ze hebben hun eigen kwaaltjes, de ene kan niet tegen dit en de andere kan niet tegen dat en hun haarproducten kosten het meest. Ik ben vader en probeer mijn uiterste best te doen, maar om eerlijk te zijn overdrijven mensen wel met de prijzen”, benadrukt Nazar.

“Iets wat die dames gebruiken in het dagelijks leven, zoals een inlegkruisje, tenminste zo roepen mijn meisjes het, is al tussen de SRD 80 en SRD 200 en het andere deel dat maandelijks gebruik wordt, waaronder maandverband, is nog duurder. Want niet een ieder kan tegen eenzelfde merk. De ene gebruikt een ander merk dat gelukkig SRD 50 kost, maar de twee anderen zijn tussen de SRD 90 en SRD 200. Als je alleenstaande bent ga je van alles ontdekken, dus ik ben van alles op de hoogte, nu ik de telling moet bijhouden weet ik van alles. En dan ga je naar het onderhoud van het haar van mijn kinderen. De kinderen zijn van gemengde afkomst en hun haar is moeilijk. Als de wind door hun haar waait, dan heb je een probleem met het kammen en ook wordt hun haar snel droog. Zij gebruiken speciale producten en al die speciale dingen komen op SRD 1.500  per maand. Ze delen de producten met elkaar, maar in het verleden heb ik genoeg moeten praten. Er werd te vaak ruzie gemaakt over van wie een product was. Ik verbaas me hoe vrouwen het doen”, zegt Nazar. 

“Je hebt enkelen die toch het limiet bereikt hebben. Je gaat moeten kijken wat belangrijk is en kopen wat goedkoop is. Gelukkig hebben mijn kinderen gezamenlijk iets ontworpen voor dames met hun haartype en zij maken op zo’n manier ook hun eigen centjes. Maar, dat verandert niets aan het feit dat de prijzen bijzonder hoog zijn.”

Een vrouw zegt, dat zij letterlijk alles heeft moeten stoppen. “Bij mij ging alles om een merk en beste kwaliteit, maar de tijd zegt iets anders. Dus ik moet op een of andere manier gaan improviseren. Alle dure haarproducten heb ik laten staan en ik werk nu met natuurlijke dingen die ook duur zijn, maar die wel te permitteren zijn voor mij. Van de verschillende geuren voor mijn lichaam gebruik ik maar twee. Ten aanzien van badzeep, ook hetzelfde. Ik zie er op een of andere manier toch fris uit. Maar, het was heel erg moeilijk, en ik ben bang dat het veel moeilijker wordt.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!