Man (49) opgepakt voor toebrengen kapwond bij oom te Dan, Sipaliwini

De 49-jarige A.K. is donderdagochtend 12 mei door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) te Botopasi in het district Sipaliwini opgespoord en aangehouden. Hierna werd de verdachte overgebracht naar Paramaribo en overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, aldus bericht de politie zaterdag 21 mei.

Volgens het voorlopig politieonderzoek is de verdachte op woensdag 11 mei zijn oom in het dorp Dan in het district Sipaliwini met een scherp voorwerp te lijf gegaan. Het slachtoffer heeft daarbij een kapwond in zijn rechterzij opgelopen. Met een helikopter werd de gewonde oom ter verpleging afgevoerd naar Paramaribo. Het slachtoffer is voor verdere medische behandeling opgenomen in een ziekenhuis waar hij moest worden geopereerd.

Bij de voorgeleiding heeft de verdachte bekend zijn oom een kapwond te hebben toegebracht. Dit vanwege het feit dat er meermalen in zijn woning is ingebroken en goederen zijn gestolen. Bij de verdachte rees het vermoeden dat zijn oom en diens zoon de diefstallen hebben gepleegd. Verder gaf hij de politie te kennen, dat hij nooit aangifte van de verschillende diefstallen heeft gedaan en het recht in eigen handen heeft genomen.

Het scherp voorwerp waarmee de verdachte het slachtoffer heeft verwond en een illegaal jachtgeweer zijn door de politie in beslag genomen. Samen met de inbeslaggenomen voorwerpen is de verdachte overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, die belast is met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!